Wat is Smakelijke wandeling 
Smakelijke wandeling is een culinaire wandeltocht die je op een laagdrempelige wijze laat kennismaken met lekkere keukens die ons land rijk. 

Hoe kan ik me aanmelden voor de Smakelijke wandeling
Via deze website kan iedereen zich aanmelden voor een wandelroute. We plannen niet te ver vooruit zodat we zeker zijn van de deelnemende horeca. Je koopt hier een ticket en de rest wordt voor je geregeld. 

Wat kost een ticket bij Smakelijke wandeling 
Een Smakelijke wandeling kost € 6,- per gerechtje. De routes hebben 4 luxe culinaire stops en kosten € 24,- per ticket. Prijzen kunnen afwijken, dit wordt bij de routes vermeld. 

 

Wanneer krijg ik een bevestiging?
Uiterlijk 1 dag voor de geboekte route krijg je alle informatie in de mail. Het heeft geen zin om hier meerdere mailtjes over te sturen. 

 

Zijn het stap voor stap beschreven routes?
Nee. De routes geven een summiere indicatie hoe je zou kunnen lopen. Wel staan de deelnemende horeca en enkele bezienswaardigheden in de legenda vermeld. Eigen initiatief wordt verwacht. Bij stap-voor-stap uitgeschreven routes en horeca, wordt deze wandelroute als evenement aangemerkt, en daar gelden andere voorschriften voor. De nadruk ligt op het ondersteunen van de horeca. We gaan ervan uit dat hier begrip voor is. 

 

Krijg ik mijn geld terug als ik verhinderd of ziek ben? 
Jazeker, stuur even een mail en het bedrag wordt teruggeboekt.

Kan ik zelf bepalen wanneer ik ga wandelen?
Nee, dit kan en mag niet. In verband met de algemeen geldende Covid19 regels dienen we ons te houden aan de richtlijnen. We zijn dit initiatief gestart om de horeca te steunen, daarom werken we met tijdsloten om zo veilig mogelijk te kunnen genieten van deze culinaire wandeling en de horeca niet in de problemen te brengen. Het heeft geen zin om te vragen om hier een uitzondering op te maken of zelf een starttijd aan te geven. Wel proberen we hier rekening mee te houden. 


Hoe zorgen jullie ervoor dat de wandeling Coronaproof is?
Elke wandelaar zorgt hier zelf voor door je te allen tijde aan de geldende Coronaregels te houden. Doordat betaling voor de ticket al heeft plaatsgevonden en de horeca voorbereid is op de komst van de wandelaars, neem je je gerechtje in ontvangst en wandel je snel weer verder. Is het druk bij een horecastop, wandel dan nog een rondje en haal je hapje op een rustiger moment af. Maak het de horeca niet moeilijk doordat Covid-regels worden overtreden. 

 

Wat zijn de Coronaregels?

  • Blijf bij ziekteverschijnselen of klachten thuis!
  • Houd afstand tot iedereen die niet tot jouw huishouden behoort. Mocht je in een rij voor een horecastop moeten wachten, houd dan anderhalve meter afstand! Beter is het om een eindje verderop te wachten tot de rij weg is.
  • Ga niet met 2 personen de hapjes halen. Laat dit één persoon doen en wacht op gepaste afstand.
  • Loop na ontvangst van je hapje of drankje door en blijf niet hangen voor de horecagelegenheid.
  • Zorg te allen tijde dat je je mondkapje bij je hebt en draag deze indien gewenst of wanneer er meerdere personen in de buurt zijn. 
  • Volg en houd je aan de aanwijzingen van het horecapersoneel.
  • Gooi afval in de daarvoor bestemde afvalbakken


Waar kan ik dieetwensen en allergieën doorgeven?

Tijdens het invullen van je gegevens bij het veld 'opmerkingen' kun je je wensen doorgeven. Hier wordt dan rekening mee gehouden, voor zover dat mogelijk is. 

Kunnen kinderen ook meewandelen? 
Jazeker, echter de gerechtjes zijn niet klein, dus het is verstandig om 2 kleine kinderen 1 gerechtje te laten delen. Je koopt dan 1 ticket voor 2 kinderen. Afhankelijk van de eetlust van de kinderen is dit zelf te bepalen. 


Verder nog vragen?

Stuur dan even een mailtje aan: info@smakelijkewandeling.nl